Ændring af index og scorekort

Med virkning fra fredag den 24/5 har vi opdateret Golfbox med de korrekte afstande for tee 54, og vi har i samme forbindelse ændret på index reguleringen på banen.

Index viser hvor den enkelte spiller har tildelte slag, men er derimod ikke en rating ændring, der berører CR/Slope.

Vi har længe haft den opfattelse, at den nuværende index ikke har været retvisende for flertallet af spillere – især når der spilles slagspil / stableford, men er bevidst om, at skulle index være 100 % retvisende, skulle hver enkelt spiller have sin egen index. Sagt på en anden måde; “Det hul som Peter synes er sværest, er måske ikke svært for Preben med lavere hcp”.

For at gøre det så retvisende som muligt, har vi ved hjælp af golfbox fået en statistik på samtlige indberettede scores (turneringer og private runder), gennem hele 2023 og til nu, og justeret index efter hvordan hullerne reelt spilles i forhold til par.

Der er forskel på hulspil og slagspil, men da 90% af runderne, hvor der spilles med hcp, er slagspil, har vi valgt at følge den statistik, som favoriserer slagspil.

I den forbindelse er feks hullerne 1 , 11 og 17 blevet “sværere” ( hvilket de fleste nok er enige i😉), og modsat er 4, 12 og 13 blevet “lettere”.

Med andre ord, husk fra den 24/5 at tjekke scorekortet en ekstra gang, for at se hvor du får dine tildelte slag.

Skiltene ved hullerne er rettet midlertidigt med dymo tape, men nye friske – og korrekte – skilte er i bestilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *